Het bierkrat: alles wat jij moet weten hierover!

Hou jij net zoveel van bier als wij?… Dan weet je waarschijnlijk dat een krat dé beste manier om jouw bier in op te bergen. Niet alleen bevat een bierkrat de perfecte hoeveelheid aan bier, maar het is ook gemakkelijk om bier in mee te nemen en op te bergen. In dit artikel gaan we je alles uitleggen over de bierkrat, oftewel een FAQ.

Vragen als hoeveel bier er gemiddeld in een krat zit, hoe groot een krat bier is en hoeveel statiegeld je krijgt voor een krat bier. Deze vragen en nog veel meer worden allemaal in dit artikel uitgelegd. Dus laten we de boel niet langer uitstellen en gelijk beginnen met het beantwoorden van een aantal belangrijke vragen rondom de bierkrat.

HOEVEEL BIER ZIT ER IN EEN KRAT BIER?

Een gemiddeld krat bier bevat 24 flesjes of blikjes bier. Denk hierbij aan de bierkratten van biermerken zoals HeinekenGrolschBud en Leffe. 24 bierflesjes is de standaardhoeveelheid die je in de meeste kratten bier zult aantreffen.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op deze regel. Sommige kratten kunnen meer of minder bevatten, afhankelijk van het merk bier en waar je het koopt. Deze kratten zijn ideaal voor onze Krathaak, maar daarover later meer…

HOE GROOT IS EEN KRATJE BIER?

De afmetingen van een bierkrat kunnen variëren, maar de gemiddelde afmetingen zijn: 40 x 30 x 25 cm. Daarbij willen wij een kleine kanttekening maken dat de hoogte kan nog wel eens wilt variëren hiervan.

De genoemde afmetingen gelden voor de meeste commerciële bierkratten. Natuurlijk zijn er ook kleinere en/of grotere modellen. Sommige ambachtelijke brouwerijen zijn bijvoorbeeld kleinere kratten gaan gebruiken, die slechts 12 flesjes bier kunnen bevatten.

HOEVEEL KRIJG JE VOOR EEN KRAT BIER?

Wanneer je een krat bier koopt, moet je statiegeld betalen. Er wordt namelijk statiegeld geheven op bierflesjes (ongeveer 0,10 cent per flesje) én op het krat (rond de €0,75 á €1,50, afhankelijk van de grote/merk). Voor een bierkrat met 24 flesjes wordt €3,90 statiegeld gevraagd, terwijl het statiegeld van een bierkrat met 12 flesjes €1,95 bedraagt.

HOE NEEM IK EEN BIERKRAT MEE OP DE FIETS?

Poh- een lastige vraag, maar gelukkig hebben wij de oplossing voor jou! Met onze Krathaak kun je eenvoudig een bierkrat aan je fiets hangen. Zo hoef je geen onnodige manoeuvres te maken om je bierkrat weer heelhuids thuis te krijgen.

De Krathaak is eenvoudig in gebruik en kan op bijna elke fiets gemonteerd worden. Dus als je op zoek bent naar een makkelijke en handige manier om je bierkrat te vervoeren, dan is de Krathaak de manier om dit te doen.

Meer over Krathaak

HOE WERKT DE KRATHAAK?

De Krathaak is een handig hulpmiddel dat aan elk fietsstuur vastgemaakt kan worden. Krathaak bestaat uit twee haken, die speciaal zijn ontworpen voor de standaard bierkratten. Deze haak je snel en eenvoudig aan je fiets, precies hoe wij het ook fijn vinden.

Wist je trouwens dat wij het volledige patent hebben op Krathaak? Hierdoor ga je deze haken niet snel vinden bij een ander en sterker nog, Krathaak komt gewoon van Nederlandse bodem.

HOEVEEL KRATTEN BIER VOOR 20 MAN?

Als je een feest geeft met ongeveer 20 mensen, raden we je aan minstens vier kratten bier te kopen. Op die manier is er genoeg voor iedereen om (door) te drinken. Hoeveel kratten je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van hoeveel iedereen drinkt. Als je weet dat jouw gasten grote bierdrinkers zijn, wil je misschien een paar extra kratten kopen.

WAT IS DE BESTE MANIER OM EEN KRAT BIER TE BEWAREN?

De beste manier om een krat bier te bewaren, is op een koele en donkere plaats. Een kelder of garage is meestal de beste optie. Als je geen kelder of garage hebt, kan je het krat ook in een koele, donkere kast bewaren.

Zorg ervoor dat de temperatuur constant blijft en niet te veel schommelt. Plotselinge veranderingen in temperatuur kunnen het bier bederven en daar wordt niemand blij van.

EN DAT WAS HET!

Hebben wij al jouw vragen kunnen beantwoorden over het bierkrat? Mis je iets? Laat het ons weten door een mailtje te sturen met jouw input. Voor nu wenst Krathaak jou veel (drink)plezier met een goedgevuld bierkrat.

Kom in contact